Innowacyjne menu
Serdecznie zapraszamy do spróbowania naszego nowego sezonowego menu. Jest to bardzo ciekawy i innowacyjny projekt który zrealizowaliśmy ze środków „Europejskiego Funduszu Rolnego na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie
Operacja pn. Modernizacja zaplecza gastronomicznego w Karczmie Muzykancko, mająca na celu Zwiększenie konkurencyjności Karczmy Muzykancko oraz wzrost zatrudnienia poprzez modernizację zaplecza gastronomicznego i wprowadzenie menu sezonowego do momentu złożenia wniosku o płatność ostateczną jest współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” poddziałania „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Przewidywane wyniki operacji: zysk z przedsięwzięcia, wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa, umocnienie pozycji na rynku
Jest to krótka sezonowa karta oparta na produktach regionalnych wpisanych na listę ministerstwa , zmieniająca się z porami roku. Będzie można u nas popróbować takich specjałów jak :
Zima
Przystawka:
Tarta grzybowa 12zł
Moskol z musem z serów Podhalańskich 17 zł
Zupa:
Rozgrzewająca zupa gulaszowa z wołowiną i hałuskami 17 zł
Zupa z dojrzewających serów gazdowskich, chips z kiełbasy Lisieckiej 16 zł
Danie główne:
Długo pieczony udziec jagnięcy, podawany z łódeczkami ziemniaków, burakami z papryką i kapustą po góralsku 49zł
Deser:
Owoce sezonowe pod kruszonką orzechową cena:15zł
Wiosna
Przystawka:
Pieczone buraki faszerowane jagnięciną 21zł
Bukiet świeżych warzyw jajkiem od zielononóżki i buncem marynowanym w olejach tłoczonych na zimno 19zł
Zupa:
Lekka zupa warzywna z bryndzą i klopsikami drobiowymi 15zł
Danie główne:
Hałuski z lekkim gulaszem jagnięco- warzywnym na czwórniaku 37zł
Deser:
Panna cotta z sera koziego z sezonowymi owocami. Cena:18zł
Lato
Przystawka:
Sałata ze świeżych warzyw, bundzu, bryndzy, z winegretem na bazie górskich ziół 19zł
Rosti (placuszki ziemniaczano-marchwiowe) z Suskim miodem spadziowym i bryndzą 20zł
Zupa:
Pomidorowa ze świeżych pomidorów i Chipsem z oscypka 17zł
Chłodnik na żentycy podany z sorbetem z pomidorów i malin 20zł
Danie główne
Jagnięcina Podhalańska pieczona w niskiej temp. podawana z podpłomykiem i surówką z świeżych warzyw 49zł
Tuszka zielononóżki ze świeżymi warzywami38zł
Deser:
Lody bryndzowe z sorbetem z owoców leśnych 20zł
Jesień
Przystawka:
Podpłomyk z tatarem wołowym 23 zł
Pierogi z „Suską Sechlońską” 16 zł
Kaszanka z Podstolic podana z moskolem i jabłkiem Łąckim 18 zł
Zupa:
Podhalańska zupa serowa z jagnięciną 20 zł
Kapuśniak na kapuście Charsznickiej 12 zł
Danie główne:
Placek po zbójnicku z tatarem z ogórka kiszonego, oscypkiem i kapustą z kminkiem 25 zł
Udko gęsi Zatorskiej z jabłkami Łąckimi 35 zł
Deser:
Tarta z bryndzą i karmelizowanymi gruszkami Cena:15 zł
Oprócz wymienionego menu planujemy produkcję własnego pieczywa również z dodatkiem wpisanych na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, oraz domowych lodów połączonych z sezonowymi półproduktami w zależności od pory roku.
Piykniy pytomy do nos…
KARCZMA MUZYKANCKO
Kosciuszki 66 c ,Poronin
34-520 Zakopane
Dania na telefon: +48 18 20 00 473 lub +48 608 306 313
Rezerwacje, imprezy: Tel. +48 18 20 00 473 lub +48 608 306 313
© 2022 Wszelkie prawa zastrzeżone